mededelingen

Beste kijkers,

Na een lange tijd van afwezigheid door omstandigheden zal ik de website weer per 01-12-2020 weer gaan bijhouden.

Dan zal ik weer foto"s en filmpjes plaatsen en de rest bijwerken.

GR Piet

👍

Beste lezers

Vanaf  10-01-2020 zal de website weer bijgewerkt worden.

Fijn uiteinde en een goed begin voor 2020.

Gr Piet

Postduivenvereniging Barendrecht e.o. zal op 24 november a.s. een bonnenverkoop houden in het:

 clubgebouw aan de Bongerd,

Dierensteinweg 6A

2991XJ  Barendrecht

De internet verkoop zal vanaf 09-11-2018 beginnen aanvang 20.00 uur

sluiting  23-11-2018 20.00 uur.

We zullen het afsluiten met een zaal verkoop op zaterdag 24-11-2018

Aanvang 14.00 uur zaal open vanaf 13.00 uur

zie www.duivenmarktplaats.nl onder het kopje Doevenpeet veilingen.

 

Hoop dat de gemeente wat gaat doen anders is er weer een vereniging weg.

WATERINGEN - Het doek lijkt te vallen voor duivenvereniging Samen Sterk in Wateringen. Na 45 jaar moet de club uit hun gebouw, omdat de gemeente er schoollokalen wil bouwen. Drie jaar lang is er tevergeefs gezocht naar een alternatieve lokatie. De duivenvereniging overweegt nu naar de rechter te stappen.

In april begint het postduivenseizoen weer. Normaal vertrekken de duiven van hier per vrachtwagen naar Frankrijk om zelfstandig terug te vliegen. Of dat dit jaar weer gebeurt, is maar de vraag. De gemeente heeft het huurcontract per 1 april opgezegd.

Het doet Jan de Raaf van de duivenvereniging pijn. Drie jaar lang heeft hij gezocht naar een alternatieve locatie in het dorp, maar zonder succes. Bij achttien bedrijven en verenigingen ging hij op de koffie, maar niemand had een geschikte locatie. 'We zouden samen met de gemeente een alternatief zoeken, maar de gemeente geeft niet thuis.'

Gemeenteraad

Dinsdag gaat De Raaf nog inspreken tijdens de gemeenteraadsvergadering in Westland. Hij hoopt via de gemeenteraad alsnog een doorbraak te forceren. 'Maar als dat niet lukt, moet ik naar de rechter om uitstel aan te vragen. We kunnen met onze duiven niet op straat gaan staan.'  

Ook de plaatselijke biljartvereniging The Old Counters in Wateringen heeft een probleem. Zij moeten volgend jaar hun pand uit omdat het is verkocht aan een projectontwikkelaar. Het plan is nu om in te trekken in het pand waar ook de duivenvereniging zit. Samen willen ze graag met de gemeente om tafel om over een goede prijs te praten. 

Prioriteiten

De gemeente laat weten dat de zorg voor voldoende klaslokalen prioriteit heeft en dat de duivenvereniging er per 1 april echt uit moet, omdat een dag later de sloop van het wijkgebouw begint.

LEES OOK: Duivensport is immaterieel erfgoed: 'Het is mijn leven'